Usluge

 

U našoj ordinaciji pružamo sve usluge u suradnji sa specijalistima ortodoncije, oralne kirurgije te parodontologije. U nastavku izdvajamo dio naše ponude.

 
 

Dijagnostički postupci

Digitalna radioviziografija — uz minimalnu izloženost zračenju u nekoliko sekundi dobivamo RTG prikaz zuba i koštanih struktura na ekranu kompjutera te nam je omogućena trenutačna analiza pomoću koje postavljamo preciznu dijagnozu i donosimo plan terapije.

Intraoralna kamera — pomoću ove kamere dobivamo direktnu uvećanu fotografiju zuba i tkiva usne šupljine na kompjuterskom ekranu što nam pomaže boljem i jasnijem informiranju pacijenta o stanju.

Mikrolux dijagnostički sistem — pomoću transluminatora visoke L.E.D. tehnologije možemo dijagnosticirati vrlo brzo i precizno karijesne lezije na zubima te rane prekancerozne lezije na mekim tkivima u usnoj šupljini.

 

 

Preventivni postupci

Svi oni postupci kojima spriječavamo nastanak patoloških stanja. Oni uključuju:

Preventivne postupke kod odraslih  — savjetovanje o načinu prehrane, higijeni zuba i usne šupljine kao i primjena preparata na bazi fluora i kazeina te odstranjivanje mekih i tvrdih zubnih naslaga.

Preventivne postupke kod djece — uz motivaciju i edukaciju malih pacijenata o pravilnom četkanju naročito vodimo računa o zaštiti prvih trajnih kutnjaka pečaćenjem fisura te također o primjeni preparata za zaštitu i remineralizaciju zubne cakline. Kod ranih karioznih lezija na mlječnim zubima koristimo ozonoterapiju i atraumatske restorativne ispune bez boli i bušenja.

 

 
2576.jpg

Endodoncija

Kad je karijes već uznapredovao tako da dođe do infekcije zubnog živca zub moramo liječiti. Potrebno je najprije odstraniti zubni živac, a zatim očistiti i oblikovati kanale u kojima je bio. To činimo strojno, uz upotrebu dezificijensa kao i ozona kako bi u potpunosti odstranili sve bakterije. Strojnim načinom rada za razliku od ručnog čišćenje je brže i učinkovitije. Nakon obrade kanali se hermetički zatvore posebnim punilima kako bakterije ne bi prodrle u taj prostor.

 

 
9578.jpg

Estetska stomatologija

Vaš osmijeh može zablistati baš onako kako želite.

Izbjeljivanje zuba — može biti potrebno izbjeliti samo jedan ili dva zuba koji su potamnili zbog otklanjanja zubnog živca pa u tu svrhu koristimo gel za izbjeljivanje Bleach'n Smile pomoću kojeg u dvije do tri posjete vrlo učinkovito izbjelimo zube do željene nijanse. Ako pak želimo izbjeliti sve zube koristimo Zoom sistem —izbjeljivanje lampom i gelom što se čini u jednoj posjeti.

Zubni nakit — ako želite da vaš osmijeh bude još posebniji možemo ugraditi zubni nakit brzo, bezbolno i bez oštećenja zuba.

 

 
9568.jpg

Restorativna stomatologija

Kod destrukcija zuba bilo kao posljedica karijesa ili trauma rekonstrukciju činimo restorativnim materijalima. Danas se koriste kompozitni materijali koji su za razliku od amalgama (crne plombe) u boji zuba te tako dobivamo dobar estetski efekt. U tu svrhu koristimo kompozitne materijale G-aenial (GC) za prednje zube te Tetric EvoCeram Bulk fill (Ivoclar Vivadent) za stražnje zube.

 

 
protetika.jpg

Protetika

U slučaju gubitka zuba izrađujemo zubne protetske nadomjestke koji mogu biti fiksni — krunice, mostovi ili mobilni — totalne i djelomične proteze te kombinirani, ovisno o tome koliko zuba nedostaje. Ukoliko pacijent ne želi kod većeg gubitka zuba mobilni nadomjestak ili ne želi brusiti susjedne zube možemo izraditi fiksne nadomjestke na implantatima (vijci ugrađeni u kost koji predstavljaju korijen izgubljenog zuba).

 

 

Oralna kirurgija

Uz upotrebu suvremenih anestetika bezbolno vršimo sve kirurške zahvate kao što su klasično vađenje mliječnih i trajnih zuba, odstranjivanje vrška zubnog korijena (apicotomia, resekcija), vađenje impaktiranih i retiniranih zuba (alveotomia), ugradnja implantata, niveliranje alveolarnog grebena i koštanih izraslina...

 

 
9581.jpg

Ozonoterapija

Djelovanjem ozonom na patogene mikroorganizme dezinficiramo tkiva. U usnoj šupljini upotrebljava se kod djece za tretiranje karijesa u ranom stadiju, bez bušenja i boli. Također u endodonciji za dezinfekciju korjenskih kanala čime dobivamo veću uspješnost endodontskog tretmana, kao i za tretiranje upaljenih mekih tkiva. Postupak je kratak i bezbolan.

 

 

Plaćanje

Cijene usluga određene su prema cjeniku Hrvatske komore dentalne medicine (cjenik stomatoloških usluga – minimalne cijene). Način plaćanja gotovinom ili kartično (jednokratno: Cirrus/Maestro, Mastercard, Visa, American Ekspress; obročno: American Express i RBA-Maestro, Mastercard i Visa).